Jak se stravovat v teplém počasí?

Letní teploty kolem 30 stupňů nejsou pro nás příliš obvyklé. Ještě méně obvyklé, je přizpůsobovat venkovním teplotám naši stravu. Chceme-li se v létě cítit v rovnováze, je potřeba vyhýbat se extrémům. Zelenina v létě chutná obzvlášť chutně...

Zobrazit celý článek

KREVNÍ SKUPINA - osobní výživový směr?

Znáte svou krevní skupinu? Skvělé! Začněte svůj jídelníček stavět na potravinách vhodných právě pro ni! Výběr každodenních potravin se tím zjednoduší a je možné, že si přestanete dělat hlavu s tím, že Vám například nechutná čočka (pochopitelně, když jste krevní skupina 0 a přirozené je pro vás maso a zelenina :D ). Pojďte hravě do toho...

Zobrazit celý článek

Proč VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ v centru Pro Život v Rovnováze?

Vyzkoušeli jste už ve výživě ledacos, přesto váha nejde dolů a zdravotní problémy nemizí? Možná jen nesnášíte lepek, konzumujete příliš mléčných výrobků nebo vaše stravování není v souladu s vaší krevní skupinou. Vaše tělo může být zatíženo toxiny. Vztah k jídlu ovládají také emoce...

Zobrazit celý článek

Rychlokvašená zelenina je to pravé!

Pickles, a zase to pickles... Proč? Není zdravější a levnější tip na doplnění vitamínů a minerálů po zimě. Není lepší a jednodušší způsob, jak si vypěstovat zdravou střevní mikroflóru. Mikroflóra má vliv nejen na imunitu, ale také na vaši tělesnou hmotnost! Věděli jste, že čím máte kvalitnější mikroflóru, tím jste v podstatě štíhlejší? Pickles je proto...

Zobrazit celý článek

VEJCE za cholesterol nemůže

Vejce jsou velmi rozporuplnou potravinou. Obsahují bílkoviny, vitamíny a minerály, zároveň také nebezpečný cholesterol. Kromě něj však ve vajíčku najdeme i ochranné látky, které naopak pomáhají krevní cholesterol snížit. Tímto lze říci, že je VEJCE vyvážená potravina. Roli hraje kvalita (bio) a častost konzumace.

Zobrazit celý článek

Vlastnoručně připravené jídlo má přidanou hodnotu!

Kamenem úrazu dnešní doby je najít si na stravování čas a sami si pokrmy připravovat. Pokrm, který projde vašima láskyplnýma rukama funguje na tělo úplně jinak, než když si jej pouze hotový koupíte (a ani nevíte, co obsahuje, jak byl skladován, odkud pochází apod.). Pokud nevěnujete svému jídlu aktivní pozornost, vaše tělo bude dělat totéž. A to vždy končí nerovnováhou...

Zobrazit celý článek

Hravé jarní - NAKLIČOVÁNÍ!

KLÍČKY jsou typicky JARNÍ potravinou, a proto by nyní ve Vašem jídelníčku rozhodně NEMĚLY chybět! Víte, jak na to? Nakličování usnadní NAKLIČOVACÍ MISKA.

Zobrazit celý článek

Zelená strava JARA - ukliďte si ve spíži, jaro se blíží...

Je pomalu čas vyměnit hutné zimní pokrmy za jarní varianty! Jak se celkově "odlehčit" a zárověň nabít energií, když chceme vítat jaro?

Zobrazit celý článek

RECEPTY měsíce března a dubna

Jednoduché recepty na jarní pokrmy se sešly! Odlehčené variace BEZ masa a mléka, navíc UNIVERZÁLNÍ - ingredience lze vesele obměňovat, třeba přávě podle toho, co máte doma :). Fantazii a pestrosti zdar!

Zobrazit celý článek

MLÉKO a MLÉČNÉ výrobky - problém pro každého!

Jak je to možné, když reklamy tvrdí pravý opak? Jídelníček našich dětí je postaven výhradně na mléčné stravě...chyba! Řekněme si proč.

Zobrazit celý článek

Jak se pozná "detoxikovaný" člověk

Nespokojenost s vlastním životem, nedostatek radosti, zdravotní problémy. Přitom všichni chceme být zdraví a žít šťastný život. Jak ze začarovaného kruhu ven? Jak se cítit vyrovnaně? Metoda C.I.C. je řešením.

Zobrazit celý článek

Živočišná nebo rostlinná strava?

Jsme od přírody všežravci. Naše tělo dokáže strávit a využít "vše". Z pohledu zlaté střední cesty, by se mohl náš jídelníček skládat z poloviny ze stravy rostlinné, a z poloviny z živočišné. Bohužel se tak neděje...

Zobrazit celý článek

Tučné zdravé AVOKÁDO :)

Původem z Jižní Ameriky, celosvětově se mu daří v tropech a subtropech, kde roste na stromě jménem hruškovec přelahodný. A avokádo rozhodně „přelahodné“ je! Máslová konzistence a obsah zdravých tuků z něj dělají skutečně extra plodinu!

Zobrazit celý článek

Je zlatá! KURKUMA...

Rozzáří jakýkoli pokrm. Tak silné její barvivo, kurkumin, je! „Dává barvu“ známému koření kari, jehož je součástí. Protirakovinné účinky kurkumy hýbou západním světem. Denní dávka v rámci prevence činí ¼ až ½ čajové lžičky zlatavého prášku (koření), k dostání ve zdravých výživách.

Zobrazit celý článek

Kuchyně v ZIMNÍM kabátku

Dost ledového salátu, zmrzlin a piva. V zimě potřebují být naše orgány v TEPLE! Tím pravým jsou polévky, jídla pečená, vařená v jednom hrnci. Zimnímu období vévodí RYBY.

Zobrazit celý článek